♥ FRIT FALD OP ♥ ny podcast  og invitation til Kulturmøde Mors♥
Se nyhedsbrevet i browser
 
 

TALENTNETTET

Nyhedsbrev #20 - august 2023

 
  • Frit fald OP! Podcasten er ude nu.
  • Talentnettet inviterer til Kulturmødet Mors
 

PODCAST

FRIT FALD OP - En podcast om ungdom, kunst og talentudvikling

foto: Jon Kristensen 2019
 

Om podcasten

De danske kunstneriske talenter skal synliggøres og have de bedste vilkår. I podcasten ”Talent – frit fald op!” får du den nyeste viden om, hvad forskningen fortæller om talentudvikling for unge i kulturlivet. Du kan også høre stærke branchestemmer diskutere, hvordan vi bliver bedre til at møde og udvikle talent, hvordan vi skaber levende og dynamiske kunstmiljøer samt hvad der skal til for at få en større mangfoldighed på kunstskolerne generelt. Podcasten er produceret af Lydland for Talentnettet.
 

Episode 1 - Er talentbegrebet i frit fald?

Hvad mener vi egentlig, når vi siger talent? Og hvordan laver man den bedste talentudvikling for unge i kultursektoren? Det er hovedspørgsmålene i dette podcastafsnit, hvor du kan høre fra tre førende forskere på området. Lene Tanggaard, rektor på Designskolen i Kolding samt ph.d. og professor i psykologi, er optaget af at nuancere talentbegrebet. Kristoffer Henriksen, professor på SDU og sportspsykolog, forklarer hvordan man kan overføre pointer fra forskning i talentudvikling i sportens verden til kulturen. Endelig giver Jakob Nørlem fra Aalborg Universitet dig den nyeste viden om miljøers betydning for at skabe talentudvikling og kreativitet blandt unge.
 
Medvirkende: Lene Tanggaard, rektor på Designskolen i Kolding samt ph.d. og professor i psykolog. Kristoffer Henriksen, professor på SDU samt sportspsykolog. Jakob Nørlem, teaching associate professor og seniorkonsulent, Aalborg Universitet. Vært: Lene Grønborg Poulsen. Musik: William Damgaard Knudsen    
 

Episode 2 - Fremtiden unge i kunsten

I dette podcastafsnit rykker vi samtalen om talentudvikling fra forskningen og ud i virkeligheden. Her er tre stærke stemmer fra branchen, Charlotte Popp, leder af Talentnettet; Søren Taaning, rektor på Det Jyske Kunstakademi og Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet i Helsingør, samlet til en diskussion af, hvordan talentudviklingen kan styrkes i dansk kontekst. Hvordan får vi sat politisk bevågenhed på området, skabt mere mangfoldighed og diversitet på uddannelser samt samlet branchen til at tale med én stemme? Det er nogle af spørgsmålene, som panelet giver et bud på i dette afsnit, hvor det også skal handle om feltets største udfordringer lige nu.
 
Medvirkende: Charlotte Popp, leder af Talentnettet. Søren Taaning, rektor på Det Jyske Kunstakademi, og Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet i Helsingør. Vært: Lene Grønborg Poulsen. Musik: William Damgaard Knudsen
Lyt til hele originalkompositionen NETVÆRKET af William Damgaard Knudsen.
 
 
lyt via Itunes
 
 
lyt via Spotify
 

INVITATION - TAG MED TALENTNETTET TIL KULTURMØDET MORS

Fredag d. 25. august kl. 13 – 14:30 i telt 13

Kulturmøde Mors 2022. Foto: Per Bille
Direkte link til talentnettets arrangement i Kulturmødets program
 
På vej til Nykøbing Mors kan du høre  den spritnye podcast
FRIT FALD op - En podcast om ungdom, kunst og talentudvikling
Vi optager 3. episode live på kulturmødet. Kom og deltag.
 
Det er gratis at være en del af netværket
 
Bliv medlem, nemt og gratis
Medlemsliste pr. september 2022 PDF
 
Talentnettet drives af Næstved Kommune i samarbejde med landets talentkommuner og Slots- og Kulturstyrelsen.
Projektleder: Charlotte Popp
Nyhedsbrevet kommer ca. 4 - 6 gange om året.
Copyright © 2019 Talentnettet


Vores mailadresse
cpopp@naestved.dk